CX-Supervisor
Folyamatmegjelenítő szoftver

CX-Supervisor logo
A CX-Supervisor egy Microsoft Windows alapú folyamatmegjelenítő (SCADA) programcsomag, mely két alkotóelemből áll: off-line fejlesztő rendszerből és futtató programból. A fejlesztő programmal megszerkesztett alkalmazást lefordítás után a futtatóval lehet használni.
A szoftvercsomaggal a teljes OMRON PLC választékot le lehet kezelni és számos OMRON gyártmányú hőmérsékletszabályozó soros (RS 232/C vagy RS 422A/485) vonali kommunikációját is tartalmazza. Az eszközökkel való összeköttetést a CX-Server kommunikációs meghajtó-szoftver végzi. Ezt a meghajtót használja a CX-Programmer PLC programozó szoftver is. A CX-Server képes egyidejűleg kiszolgálni mind a CX- Supervisor, mind a CX-Programmer kommunikációs igényét, így szoftverek használhatók párhuzamosan is, mely elősegíti a SCADA alkalmazás és a PLC program nyomkövetését, esetleges hibakeresését. Az alkalmazások, CX-Server-en keresztül, a PLC-ket - típustól függően - azok soros (Host Link), vagy periféra (Toolbus) portján, Controller Link hálózaton, Ethernet hálózaton, valamint modemen keresztül képesek elérni.

A CX-Supervisor általános jellemzői: Grafikus képességek: Kommunikációs képességek: Kapcsolat külső adatforrásokhoz: Biztonsági funkciók: